Suomen mestari cyclocrossissa kolmannen kerran peräkkäin!

Cyclocross on pyöräilylaji, jossa maasto- ja maantiekuskit pääsevät mittelemään vastakkain lajissa, jossa on hieman molempien ominaisuuksia hyödyttäviä teemoja. Tälläkin kertaa Suomen mestaruuksista oli tullut kamppailemaan iso tukku kansallisia huippuja pyöräilyn eri alalajeista. Mielestäni on hienoa että eri lajien parhaat taistelevat toisiaan vastaan, sillä siitä on kaikille pelkkää hyötyä, ja usein vielä yleisölle tiukkoja kamppailuja!

Tällä kertaa cyclon SM kisat ajettiin Nokialla, mihin oli saatu aikaiseksi rata jossa fysiikka oli hyvin ratkaisevassa roolissa, teknisten ominaisuuksien lisäksi. Lähtölistan perusteella yleisen sarjan voitto ei olisi millään tavalla helppo napata, varsinkin kun itsellänikin kausi on jatkunut jo maaliskuun alusta alkaen, ei varmuutta kunnon kovuudesta enää ole. Kilpailuun lähdin silti luottavaisin mielin, tietäen että muillakaan ei tilanne juuri parempi ole, ja pystyn silti luottamaan ominaisuuksiini myös pitkänkin kauden jälkeen.

Itse kilpailu meni omalta osaltani täysin nappiin lähdön onnistuessa hyvin, ja pystyin pitämään johtoaseman loppuun asti. Ero muihin oli välillä hyvinkin pieni, mutta maastopuolella tiukat kamppailut ovat opettaneet henkisen puolen omaisuuksien tärkeydestä, ja täytyy vaan luottaa omaan vauhtiin ja kykyihin. Tiukassa kilpailutilanteessa fysiikan ero on vain marginaalinen, suurimman kamppailun tapahtuessa pääkopan sisällä.

37812273386_8580cd5888_o

(Kuva: Jari Ollila)

Kilpailukauteni alkoi tammikuun cyclocross mestaruudella ja päättyi päättyi eilen sen uusimiseen. Suomen mestaruus on titteli joka aina motivoi, ja siniristipaitaa on hieno pitää yllä kansainvälisissä kisoissa. Samalla tietysti se tuo myös pieniä suorituspaineita, jotka ovat kuitenkin lähinnä positiivisia. Vuosi 2017 toi neljä mestaruuspaitaa, mistä kolme on pyöräilyn eri alalajeista. Haasteita ja tavoiteltavaa riittää kyllä jatkossakin, sillä ulkomailla kilpaillaan on aina ihan toisella tasolla, ja esimerkiksi maaston maailmacupeissa kärkeen ei ole asiaa kuin huippusuorituksilla. 2018 on viimeinen kauteni alle 23-vuotiaiden sarjassa, joten vielä on hiukan armonaikaa jäljellä ennen Eliteen siirtymistä.

37828821542_acc4286b19_o

(Kuva: Jari Ollila)

Ennen SM kisoja julkaisin uuden yhteistyökumppanini Mavicin, joka on tärkeä tuki kiekkopuolelle. SM startissa ajoin ensimmäistä kertaa uusilla Ksyrium Pro Carbon SL kiekoilla, jotka toivat pienen boostin suoritukseen. Hienoa saada iso yhtiö taustalle tuleviin haasteisiin, varsinkin kun ilman yhteistyökumppaneita ajaminen olisi lähes mahdotonta.

Sunnuntain kisan jälkeen pidän nyt pienen off-seasonin ennen harjoittelukauden alkua. Harjoittelun alottaminen vaatii taas motivaatiota ja intoa hakea uusia rajoja kehittyäkseen eteenpäin, mutta siitähän huippu-urheilussa on kysymys!

ps. Jos yhteistyö kanssani kiinnostaa, niin yhteyttä voi ottaa vaikka meilillä halme.sasu@gmail.com. Kerron mielelläni miten voitte olla mukana ja mitä voin tarjota yrityksellenne.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s