Kilpailukausi lähestyy

Niin se vaan on että talvi alkaa olla jo voiton puolella, ainakin harjoitusohjelman mukaan. Suomessahan talvi tuntuu vasta alkaneen, ja hiihtokelitkin ovat kohdillaan.

Reilun kuukauden päästä aloitan kilpailukauteni Andalucia Bike Race etappiajossa, mikä on siis 25.2.-2.3. Luvassa on kuusi kovaa maastoetappia ja lähemmäs 10000m nousua. Tarkoitus on hakea vauhtia ja maastokilometrejä jalkoihin, ennen kuin XCO kausi varsinaisesti alkaa huhtikuussa. Maastoetappiajon lisäksi ajan maantie maajoukkueessa viime vuoden tapaan Tour of Rhodes etappiajon 9-11.3, joka tarjoili viime vuonna saaren kylmimmät kelit vuosikausiin, nyt toivottavasti ei tarvitse raekuuroissa ja rankkasateissa kärvistellä!

Lähestyvä kilpailukausi nostaa väkisinkin ajatuksia siitä onko kroppa vielä valmis koviin haasteisiin, mutta onneksi henkinen kilpailunälkä on ainakin kova! 2018 kauden pääpaino on XCO:n maailmancup kisoissa sekä MM ja EM arvokilpailuissa. Maaliskuussa kisattava Etelä-Afrikan osakilpailu jää kuitenkin itseltäni väliin, mutta täytyy seurata Redbull.tv:n lähetyksien kautta muiden edesottamuksia. Uusi XCC (Cross-country Short Track) formaatti tuo maailmancuppeihin varmasti lisää vauhtia, ja kilpailu XCO:n lähtöpaikoista on kovaa. U-23 sarja ajaa kuitenkin jatkossakin vain perinteisen XCO:n.

2017 vuosi on paketoitu jo hyvä tovi sitten, ja itse vietin vuodenvaihteen Espanjan Alicantessa harjoitusleirillä. Tutut maantiereitit tarjosivat hyvät puitteet treenaamiseen, ja kelitkin olivat varsin siedettävät, lämpötilan ollessa 15-20 asteen välillä. Kilometrejä kertyi kahteen viikkoon reilu 1500km, mikä tuntui joulupyhien tankkauksen jälkeen taas ihan urheilijan elämältä.

IMG_0218

(Kyllä kelpaa ajella lenkkiä näissä maisemissa!)

IMG_1483[658]

(Erääseen nousuun tehty kynnystesti vei miehestä mehut!)

Leiriltä paluun jälkeen Suomessa odotti mukava pakkanen ja lumikinokset. Innostuin tekemään ensimmäisen hiihtotreenin sitten vuoden 2013 24h hiihtokilpailun jälkeen, (mikä oli muuten aika kova haaste, vaikka hiihdinkin duo-sarjassa veljeni Samuelin kanssa) minkä jälkeen hiihtäminen ei oikein ole innostanut. Nyt kuitenkin tuntui hyvältä vaihtaa maantiepyörä suksiin ja koittaa muistella juoniorina opeteltua tekniikkaa.

Odotan mielenkiinnolla tulevaa kautta, ja kaikkea mitä se tuo tullessaan. Lähiaikoina pääsen julkaisemaan myös kisakalustoni, joten pysykäähän kuulolla 🙂

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s