Maailmancup kisat kulman takana!

Kevät on kulunut nopeasti. Maailmancup kauden avaus kolkuttelee jo viikon päässä, ja on taas aika haastaa muut maailman huiput. Tällä kertaa kuitenkin suuntaan Saksan ja Tsekin kisaviikonloppuihin varsin levollisin mielin.

Kisakauteni tähän mennessä on ollut varsin onnistunut, sillä XCO kilpailuvauhti löytyi melko nopeasti Italiassa ja onnistuin näyttämään kynteni Garda Lake etappikilpailun viimeisenä päivänä, voittamalla etapin yllättäen loppukamppailussa. Kyseessä oli oikeastaan ensimmäinen UCI kisan voittoni ulkomailla, ja kisan järjestäjät joutuivat käyttämään tulkkausta haastattelussa kun kisan voitti joku muu kuin italialainen! Ilotulitus ei kuitenkaan jatkunut seuraavan viikon HC tason Nalles XCO kisassa, sillä vaikka starttikierroksen jälkeen olinkin viidentenä, niin sain kokea miten siitepölyallergia voi vetää maton alta. Varsinaisten kilpailukierrosten aikana hengitystieni menivät tukkoon, ja tunnin kärvistelyn jälkeen jouduin keskeyttämään. Kisan keskeyttäminen ei sovi luonteelleni, mutta joskus se on kuitenkin paras ratkaisu ja terveys edellä kuitenkin urheillaan! Epäonnistuneen kisan jälkeen koitin saada vain nollattua ajon nopeasti, ja päätinkin melko nopeasti että astman- ja allergian hoitotilanteen tarkistaminen olisi tarpeen. Suuret kiitokset myös niille jotka ottivat yhteyttä apua tarjoakseen!

Halme
Startissa vielä aivan kärjen tuntumassa!

Italian reissun jälkeen huilasin Suomessa viikon verran, ennen auton suuntaamista kohti Ruotsia ja Norjaa. Edessä oli Klippingracet XCO ja kolmipäiväinen Rye Bike Festival etappikisa. Tiesin jo ennakkoon siitepölykarttojen olevan punaisella, mutta uskoin pystyväni kisaamaan, vaikkakin ehkä vähän vajaatehoisena.

Ruotsissa starttasin ykkösnumerolla matkaan, mutta meno oli kaikkea muuta kuin numerolapun mukaista. Sain tehdä todella paljon töitä että pysyin edes viiden joukossa ensimmäisillä kierroksilla. Kisan puolivälissä säässä tapahtui kuitenkin muutos ja alkoi satamaan vettä mikä oli pelastus oman ajoni kannalta. Tunsin saavani koneen lähes saman tien käyntiin, ja kykenin ajamaan kilpailua johtaneen (paikallisen ammattilaisen) Emil Lindgrenin kiinni. Ilo ei kuitenkaan kauaa kestänyt sillä kierroksen lopussa kärsin rengasrikon, joka pudotti minut taas kolmanneksi. Kahdella viimeisellä kierroksella meno oli kyllä hyvää, mutta ei riittänyt ajamaan Lindgreniä kiinni. Loppu tuloksena toinen sija.

IMG_6044
Klippingracetin rata pääsi yllättämään positiivisesti!

Klippingracetista jatkoin suoraan Norjaan ajamaan Rye Bike Festivaalia, jonne oli kokoontunut taas vahva kattaus kilpailijoita ympäri Eurooppaa. Tein tasaista jälkeä läpi viikonlopun, ja nostin itseni kokonaiskilpailussa viidenneksi viimeisen päivän XCO:n johdosta. Tulos on tismalleen sama kuin viime vuonnakin, mutta erot olivat tänä vuonna huomattavasti kapeammat ja kärkikymmenikkö oli todella tasainen. Hyvä suorituskyky tuntui taustalla, mutta hengitys ei Norjassakaan pelannut normaalisti. Sain ainakin hieman kovemmat harjoitusvaikutukset kisoista, kun syke joutui pumppamaan normaalia lujemmin. Keskisykkeet olivat viisi pykälää tavallista korkeammat.

652723C1-641A-4D1C-828A-5C9523E20C47[746]
Norjan teknisillä radoilla oli käyttöä Focus O1E:lle!
Valmistautumisjakso maailmancup kisoja varten oli hieman erilainen edelliseen vuoteen verrattuna, ja nyt koen olevani hieman ”tuoreempi” ensi viikonlopun Albstadtin U23 XCO starttia ajatellen. Kalustopuolella pystyn myös valitsemaan optimaalisen kisapyörän sekä Albstadtiin että Nove Mestoon, kun radat ovat varsin erilaisia ja käyttöä on jäykkäperäiselle että täpärille. Ilmanlaadun suhteen ei pitäisi myöskään olla ongelmaa, sillä siitepölykausi on Etelä-Euroopassa huomattavasti pohjoista pidemmällä! Tasoitusta joutuu kuitenkin hieman antamaan lähtöasemissa, sillä en ajanut Etelä-Afrikan maailmancup avauskisassa, mikä johdosta lähtösija on hieman taaempana. Uskon kuitenkin että hyvällä startilla on mahdollista nousta mukaan kärkikamppailuun!

Albstadtin maailmacup startti on tulevan viikon lauantaina klo 14.00 (CET), mistä ei valitettavasti ole Redbull TV lähetystä U23 sarjassa, mutta live ajanotto löytyy UCI:n sivuilta: http://www.uci.ch/mountain-bike/ucievents/2018-mountain-bike-uci-mountain-bike-world-cup/162153118/widgets/live-timing-results-185534/

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s