Takapakkia

Tuntuu kuin tämä kisakausi olisi lähes toistoa viime vuodesta. Hyviä ajoja toukokuun maailmancupeissa, onnistunut treenijakso kesäkuussa ja heinäkuussa sairastuminen/loukkaantuminen. Molemmat toki urheilijan arkea, mutta nyt vain harmittavasti aina huippukunnon kynnyksellä kun pitäisi tehdä tulosta.

Lähdin reilu viikko sitten Italian maailmacup kisaan hyvin harjoitelleena, ja tavoitteena oli podiumsijoitus Val di Solessa. Tahko MTB kulki kuormittavan treenijakson jälkeen vielä yllättävän hyvin, ja odotukset olivat kohtuu korkealla Italiaan. Val di Solen XCO rata ei ole teknisimmästä päästä maailmacup skaalalla mitaten, mutta nyt kuitenkin yöllisten sateiden jäljiltä rata oli varsin liukas, ja kaaduin heti ensimmäisellä ratakierroksella viimeisessä laskussa. Maassa piilossa ollut kivi leikkasi polven pahannäköiseen kuntoon, eikä muu auttanut kuin suunntata ensiaputeltan kautta sairaalaan, jossa sain parikymmentä tikkiä haavan sulkemiseksi.

Olen ollut tähän asti varsin onnekas, eikä pahempia vammoja ole tullut joiden takia olisin kisoja jättänyt väliin. Nyt kuitenkin maailmacup startti jäi väliin, sillä polvi ei taivu loukkaantumisen jäljiltä tuumaakaan. Ensimmäiset päivät ovat menneet keppien kanssa kinkaten, ja kipulääkkeitä napostellessa. Nyt tätä juttua kirjoittaessani on mennyt viikonpäivät kaatumisesta, ja alkaa näyttämään hiukan valoisammalta, kun ainakin mahdollinen jänteiden katkeaminen saatiin poissujettua magneetilla. Edessä on määräämättömän ajan pituinen kuntoutus, että saan liikkuvuuden pyörän polkemista vaativalle tasolle.

Tulevista viikoista on vaikea sanoa mitään, mutta pyrin kuntoutumaan kisakuntoon mahdollisimman pikaisesti. Kisoja olisi joka viikonloppu, joten nähtäväksi jää miten SM tai EM kisojen kanssa käy. Onneksi pyöräilijän kausi on pitkä ja syksylläkin ehtii vielä ajamaan 🙂

IMG-0539
Järvellä on kumman rauhoittava vaikutus ja olen pystynyt siellä unohtamaan pyöräilyn.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s