Back in action!

Kaikki kipu loppuu aikanaan, ja niin myös polvivaivakin alkaa näiltä osin olla taputeltu. Riskinotto kuuluu kilpaurheiluun, ja maastopyöräilyn voinee laskea yhteen haastavimmista lajeista. Näin ollen välillä sattuu ja heinäkuun episodi veikin minut muutamaksi viikoksi liikuntatauolle. Nyt kuitenkin alla on jo muutama kilpailu ja jokunen viikko treeniä lisääntyvässä määrin.

IMG_0527
Polvi oli tikkauksen jäljiltä melko karun näköinen!

Olen viimeiset kaksikymmentä vuotta tottunut polkemaan pyörällä lähes päivittäin, joten tuntui todella hienolta päästä takaisin satulaan ja vaikka ensimmäiset lenkit olivatkin todella vaivalloisia, niin ulkona liikkuminen pitkän levon jälkeen oli helpottavaa.

Ensimmäiseksi varsinaiseksi ”come back” kisaksi ajoin Tanskassa XCO startin, jossa tuli Sebastian Fini Carstensenille takkiin yhdeksän minuuttia ja hyvä että pääsin ajamaan kaikki kierrokset läpi. Ajoin kuitenkin ehjän kisan ja pysyin pystyssä, joten ajattelin että pystyn taas tähän! Siitä viikko kovaa treeniä ja Tähtisadeajoissa 60km kisassa helpohkolla radalla voitto.

IMG_3655(1)
Tuntui hienolta kisata Suomessa sitten Tahko MTB:n!

Tiesin Tähtisadeajojen jälkeen pohjakunnon olevan yhä olemassa, mutta La Bressen maailmancup finaali hiukan mietitytti, sillä XCO nykymallillaan vaatii kuskilta todella paljon. Halusin silti startata kaikista kovimpia vastaan mahdollisimman pian, sillä selkeä tulos tai ulos on joskus paras kertomaan missä mennään. Siispä starttasin syntymäpäiväni 26.08 viimeiseen U23 sarjan maailmancup kisaani ilman suurempia tavoitteita.

Kisan startti oli todella karu, ja yhden minuutin tehot olivat hyvin lähellä kaikkien aikojen ennätystä. Kova alku löi kuitenkin melkoiset hapot jalkoihin, ja starttiloopin jälkeen ensimmäinen varsinainen kierros oli todella tahmea. Osittain myös senkin takia että reitti oli muuttunut paljon yhdessä yössä, varsinkin kun u23 naiset olivat jo kisanneet radalla ja reitti oli todella pehmeä sateiden jäljiltä. Tämä tarkoitti että metsässä juostiin pyörä kainalossa peräkanaa cyclotyyliin useissa kohdissa. Tietysti kun ruuhka helpotti, niin pääsi testaamaan ajotaitojaan haastavilla juurakko-kivikko pätkillä. Huomasin nopeasti ettei vauhti riittänyt kärkikamppailuun, vaan oli pakko ajaa omaa tahtia. Kakkoskierrokselta alkaen ratakierrosajat kuitenkin paranivat loppua kohden ja onnistuin pysymään viidenkymmenen paremmalla puolella, sijoittuen lopulta 44.

HalmeS
Tukkirykelmän päältä aukesi vapaa reitti! Yleisöä oli Keski-Euroopan tyyliin aivan älyttömästi.
start
Pientä alkuruuhkaa heti startissa
HalmeS
Kuraiset polkurännit vaativat kovaa keskittymistä! Taustalla lauloivat moottorisahat ja torvet.

Kisan jälkeen en päässyt paljoa maaliviivaa pidemmälle, ennen kun pyörään lyötiin jo tägi läpivalaisua varten ja toivotettiin tervetulleeksi dopingtestiin. Kaahailin varmaankin turhan lujaa reitin varrella 😀 No vakavasti sanottuna, on hyvä että myös maastossa testaus toimii!

La Bresse kertoi hyvin missä mennään kunnon suhteen, ja uskon että kahden viikon päässä häämöttäviin Sveitsin MM kisoihin mennessä kerkeän parantamaan vielä kulkua, ja toivottavasti maksimoimaan tämänhetkisen suorituskyvyn. Siihen saakka pidetään ketju kireällä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s