Kausi päätökseen

Jokainen kausi on kyllä aina yllätyksiä täynnä, ja täysin omanlaisensa. Kausi 2018 ei ollut sen suhteen poikkeus. Epäonni ja pettymykset suolaavat tietyllä tavalla voittoja vieläkin paremman makuisiksi. Ehkä se olisi vähän tylsääkin, jos kaikki menisi turhan helposti ja tulosta tulisi joka viikonloppu. Tähän kauteen osui paljon epäonnea, huonoja päiviä ja yksi pahempi loukkaantuminen, mutta toisaalta urani ensimmäinen kansainvälinen uci kisan voitto (x2), 6 sija. maailmancupissa ja yksi keltainen paitakin.

Kausi päättyi varsin onnistuneesti Kosin saarella ajettuun etappiajoon, jossa kulku oli suorastaan loistava. Voitin avausetapilla ajetun aika-ajon melko selkeällä erolla, mutta koska se oli vain 8km mittainen, ei marginaali ratkaissut vielä koko kisaa. XCO ja XCC etapeilla ajoin molemmissa neljänneksi. Kun ottaa huomioon vastuksien tason niin kokonaiskilpailun neljäs sija, reilun kolmenkymmenen sekuntin erolla voittajaan on kova suoritus.

2E4B5851
Ylämäkikisa käynnissä! (©)Remy Vroonen
DSC05525
Extempore puhe järjestäjän toiveesta?? (©)Remy Vroonen

Polven kolauttamisen jälkeen kesti siis noin kolme kuukautta, että palasin omalle tasolleni. Loppukauden maailmancupit ja MM kisat menivät niin sanotusti penkin alle, mutta niiden ajamatta jättäminen tuskin olisi tilannetta parantanut. Lähtiessäni kauteen tavoitteena oli MM mitali, mutta nyt kisasin sijoituksista 50->, mikä ei tietenkään tuntunut kivalta mutta ainakin olen yhden kisakokemuksen rikkaampi.

HalmeS
Lenzerheiden MM radalla sai olla tarkkana! (©)EGO-Promotion

Kaiken kaikkiaan koin kuitenkin että sain ajettua onnistuneen kauden, ja mikä tärkeintä sain hyvää kokemusta, jota voin hyödyntää ensi kaudella siirtyessäni Elite kategoriaan. Viimeiset neljä vuotta on ollut kova investointi uraani ja siihen että olen päässyt kiertämään kisoja ympäri maailmaa. On hieno nähdä että kaikki aika ja työ mitä viimeisten vuosien aikana on tehty, tuottaa tulosta ja kehittyminen on ollut nousujohteista.

Hyppy U23 sarjan maastopyöräilyn maailmancupista yleiseen sarjaan on valtava, ja kaudella 2019 vastassa on lajin parhaimmisto. Luotan kuitenkin että pystyn nostamaan tasoani vaatimusten mukaiseksi, ja että onnistumisia on myös tulevaisuudessakin.

30411861_567812876936543_1608052922606682112_n
Garda Lake Race viimeinen etappi. Ensimmäinen kv UCI voitto tuntuu hienolta! (©)Enrico Andrini
Halme
Kuudes sija Albastadtin mutakelissä oli ajo josta yllätyin itsekin 🙂 (©)EGO-Promotion
Tahko MTB 2018
Tahko MTB 60km matkan voitto toisen kerran perättäin! (©)Tahko MTB

Lopuksi suuri kiitos yhteistyökumppaneilleni kuluneesta kaudesta, perheelleni omistautumista uralleni ja panostuksesta ajamiseeni, sekä myös lajiliitolle tuesta kilpailemiseen.

Matka jatkuu kohti uusia haasteita, mutta ensin hiukan huilia off-seasonin merkeissä!

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s