Kammet pyörivät edelleen

Pari päivää sitten saitte lukea Facebookista että jatkan kisaamista pyöräilyssä Continental-Focuksen joukkueessa, pääpainona Suomen maasto- ja maantiekisat.

Kolme kuukautta sitten kun julkaisin hiukan puun takaa lopettavani urani kv-tasolla moni oli varmastikin yllättynyt, ja minä vielä enemmän. Pitkään rakennettu projekti ja haave ammattilaisurasta kariutui, ja mahdollisuuksia uran jatkamiseen ei ollut. Jäin välittömästi tyhjän päälle kun en ollut varautunut tiimipaikan kariutumiseen, ja oli kova paikka tehdä heti päätöksiä tulevaisuudesta. Kun asiaa pari kuukautta olin sulatellut talven pimeinä kuukausina tulin siihen tulokseen, että on aika suunnata elämässä uusille urille, mutta jatkaa kuitenkin lajia joka on ollut aina myös elämäntapani, eli tehdä sitä mistä aina olen tykännyt mutta vain harrastuksena.

Tulevaisuudestani en vieläkään tiedä, mutta korkeakoulupaikka on hakusessa ja olen myös tehnyt jo kuukauden verran ”oikeita” päivätöitä, mikä on oikeastaan ollut todella virkistävää ja ainakin on saanut muuta ajateltavaa. Tietenkään treenejä en ole ehtinyt kovinkaan paljoa tekemään ja palautuminen on kärsinyt, mikä ei kyllä ole yllätys ollut. Samanlaista nälkää itsensä rääkkäämiseen ei muutenkaan ole ollut kun tavoitteet ovat matalammalla. Tulevana kautena ajan sen verran kisoja mitä aikataulut antavat myöten ja näillä näkyvin aloitan kauden huhtikuussa maantiellä.

Continental-Focuksen yhteydenotto tammikuussa julkaisuni jälkeen tuli osuvaan kohtaan ja päätin siirtyväni joukkueeseen melko nopeasti. Pidimme ensimmäisen tiimileirin jo tammikuussa, ja oli mukava nähdä miten hyvin uuteen porukkaan pääsi mukaan, ainakin tiimihenki on kunnossa 🙂 On myös mukava jatkaa pitkäaikaista yhteistyötä Focus pyörämerkin ja Larunpöyrän kanssa.

Kävin tammi-helmikuun vaihteessa useamman viikon harjoittelemassa Fuengirolan lähistöllä Toni Tähden kanssa, ja saimmekin ajella todella hyvissä keleissä. Leirin aikana tuli ajettua elämäni pisin lenkki jossa oli vain yksi tavoite, +5000 nousumetriä! Sen keräämiseen menikin vajaat 240km, ja reissusta palattiin illalla, kun aurinko oli jo laskenut yhdeksän tunnin ajoajan jälkeen. Taidetaan olla molemmat diesel koneita, sillä kämpille palatessa tuntemus oli että ”lähdetäänkö toiselle kierrokselle?”, no ehkä vähän liioittelen 😀 Todellisuudessa seuraavana päivänä oli melko tyhjät jalat!

Mijaksen mastonousun puolivälissä on hyvät maisemat ottaa kuvia

Tulevalle kaudelle olen lyönyt lukkoon jo yhden tapahtuman nimittäin 30.8-1.9.2019 Rukalla järjestettävän Rudolf’s Revengen. Kisa on hiukan erilainen mitä Suomessa on normaalisti on nähty, ja siksi oikeastaan siihen lähdinkin mukaan ”takaa-ajajaksi”. Lähden cross country sarjassa liikkeelle takamatkalta, ja ehkäpä juuri sinä olet mukana ja koitat ehtiä maaliin ennen kuin tulen takaa ohi 🙂 Lajeina löytyy myös xc:n lisäksi enduro jossa on toiset kaverit perässä. Tsekkaa lisätiedot: https://www.ruka.fi/rudolfsrevenge

Saas nähdä mitä kausi 2019 tuo tullessaan, no ainakin se on varma että kammet pyörivät edelleen!

Ihan pakko julkaista tähän perään kuva vuoden 2016 Albstadtin maailmancupista, jossa tiimialueena toimi Lidlin parkkipaikka. Kuvaa hyvin viime vuosien meininkiä, kun pyörälaukkuja tuli pakattua kymmeniä kertoja vuodessa. Ajoin kisassa sijalle 47 alle 23-vuotiaissa. 2017 olin 15. ja 2018 6.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s